Paeonia Elsa Sass

Diverse culori de flori și diverse perioade de tăiere MAI-IUNIE

Distanta de plantare: 50 x 50
Cantitate pe metru: 4
Lungimea: 30-60 cm
Culoare: Albă
Tipul de sol:
Toate tipurile de sol
Rezistență la iarnă: excelent
Caracteristici: Produs familiar și popular pentru tăiere. Răspândirea corectă a soiurilor va asigura o perioadă lungă de recoltare. Poate fi forțat într-o seră mobilă.

Precomandă la număr:

Categorie:

Descriere

Selectarea locului pentru plantare Hortensia nu este o planta foarte pretentioasa, comparativ cu alte plante de gradina sau apartament. Insa are nevoie de anumite conditii de clima pentru a creste viguroasa si a inflori frumos. Primul pas in acest sens este gasirea locului ideal pentru a o planta. Arbustul de hortensie iubeste lumina soarelui, insa numai dimineata, cand nu arde cu toata puterea.

Dupa cum am specificat la inceputul articolului, hortensia se adapteaza la mai multe tipuri de sol, insa este recomandat sa preparati un sol de calitate pentru cuibul in care veti planta butasul. Acest cuib va fi sapat cu un diametru de doua ori mai mare decat cel al manunchiului de radacini.

Se va prepara un amestec de 3 parti pamant de flori, 1 parte compost si 1 parte turba. Aveti grija ca dupa ce introduceti radacinile in cuib si le acoperiti cu sol, sa va ramana suficienta compozitie pentru a crea o movilita de 5-6 cm inaltime in jurul tulpinei. Imediat dupa plantare, fiecare cuib va fi udat cu generozitate.

Numele stiintific al hortensiei, Hydrangea, provine de la cuvantul grecesc hydra care inseamna apa. Asadar, hotrtensia este mare iubitoare de apa si trebuie udata in permanenta, pentru a compensa lipsa florilor. In general, nu trebuie sa lasati arbustii de hortensie sa se ofileasca, insa in special primavara trebuie sa aveti grija sa udati bine aceste plante. Atunci se formeaza mugurii de flori, iar daca se ofilesc, hortensia nu va mai inflori in timpul verii.

Cu toate acestea, nu trebuie sa „inecati” radacinile hortensiilor in prea multa apa. Primul semnal de ingrijorare in acest sens este innegrirea frunzelor. Un program de udare de 2 ori pe saptamana primavara si vara si o data pe saptamana toamna. In perioadele caniculare, udarea se va face zilnic.