Skip to main content

Origine

Una dintre cele mai cunoscute flori este Hortensia. Numele său vine de la forma florii, care arată (cu puțină imaginație) ca un ulcior vechi. Botanistul Grovonius a descoperit planta în 1771. El a combinat denumirile Hydro (care înseamnă apă) și Angeion (care înseamnă ulcior), și s-a născut numele Hydrangea. O altă poveste despre originea numelui este povestea că floarea poartă numele unei femei celebre: Regina Hortense (fiica lui Napoleon și Josephine de Beauharnais).

Floarea are o istorie bogată. Cu secole în urmă, Hortensia era deja faimoasă în Japonia și China. Prin resturile fosile, știm că Hortensia exista deja în urmă cu 140 de milioane de ani. Inițial existau aproximativ optzeci de soiuri; în zilele noastre acest număr este mult mai mare prin reproducere.

Simbolism

Simbolismul acestei flori este unul destul de mare: recunoștință, grație și frumusețe. Datorită numărului mare de flori de pe fiecare tulpină de hortensie, floarea reprezintă, de asemenea, sinceritate și bogăție. Floarea perfectă de oferit cadou!

Culori, forme și disponibilitate

Unic pentru Hortensie este schimbarea culorii florilor. Există două tipuri de Hortensie: proaspete și clasice. La începutul sezonului, soiurile proaspete devin disponibile în culori precum alb, verde, roz, albastru și violet. Florile de hortensie continuă să își schimbe culoarea pe plantă până în momentul în care cultivatorul tăie florile. De aceea, mai târziu în sezon soiurile clasice devin disponibile. Acestea sunt tipuri proaspete, cu culori mai închise, argintii sau „vechi”. Folosind această tehnică de tăiere, obțineți o gamă largă de culori. Hortensiile clasice sunt cunoscute pentru viața lor lungă în vază și pentru capacitatea de a le usca. Hortensia este disponibilă între aprilie și noiembrie.

Sugestii de design

Hortensia devine din ce în ce mai populară ca floare tăiată; este o atragere a ochilor în fiecare buchet. Mai multe culori (de la visător la intens) devin disponibile pe piață și, de asemenea, mai multe soiuri, precum flori bicolore sau specialități cu margini colorate. Hortensiile sunt frumoase de la sine într-o vază; nu au nevoie de alte flori. Dar desigur, le poți combina cu alte flori, de exemplu cu Dianthus, Celosia, gladiolus, Veronica sau Eryngium.

Sfaturi la cumpărare

Hortensia este nebună după apă, de aceea primești florile într-un rezervor de apă. Asigurați-vă că florile au suficientă apă în magazin. Pentru cel mai bun rezultat, tăiați mai întâi tulpinile.

Leave a Reply

Close Menu